Click Here!

V I J E S T I
25.09.2000.
Brčko District - Bosna i Hercegovina


ENGLISH

ELEKTRODISTRIBUCIJA BRČKO DISTRIKTA POJAČALA MJERE NAPLAĆIVANJA I ISKLJUCENJA ELEKTRICNE ENERGIJE. STARI DUG MOGUĆE JE PLAĆATI U DVANAEST RATA UZ REDOVNO PLAĆANJE MJESECNIH RAČUNA. ZBOG NEISPLAĆENOG DUGA JEDINO SE NE ISKLJUČUJU OBITELJI RANJENIH I POGINULIH BRANITELJA

 

"Građani Brčko Distrikta trenutno Elektrodistribuciji duguju 12,5 milijuna konvertibilnih maraka. Preko hiljadu/tisuću domaćinstava duguje više od 2000 kw/h električne energije pa su mjere naplaćivanja duga i iskljucenja struje neminovne" kaže direktor Elektrodistribucije Brčko Luka Lučić objašnjavajući da se građanima pruža mogućnost plaćanja starog duga u ratama.

"Mi smo sada počeli akciju naplaćivanja toga duga, pa čak i mjere isključenja koje nisu baš popularne, ali očito drugačije ne možemo.
Stavili smo u mogućnost da građani koji imaju tako visoke dugove, da pored redovnog plaćanja računa za potrošeni mjesec unazad, imaju obavezu da plaćaju u dvanaest mjesecnih rata ranije stvoren dug. Radi se o dugu iz prošlog perioda i mi imamo obavezu da ga naplatimo. Da bismo olakšali potrošačima, znamo da su svi manje više u socijalnom položaju i da ne mogu to platiti, pa im stavljamo mogućnost da u sljedecih dvanaest mjeseci plaćaju obaveze stvorene ratom u ugovoru pored redovnog računa koji dolazi za svaki mjesec iz te kuće u ovom periodu", rekao je Lučić.

"Radnici Elektrodistribucije zbog neplaćenog duga i veće potrošnje ne isključuju sa mreže obitelji ranjenih i poginulih branitelja, odnosno socijalno ugrožene kategorije stanovništva, ali će se, kada je riječ o ovim slučajevima, benificije morati svesti u određene granice", rekao je direktor Lučić, navodeći primjer Federacije BiH gdje socijalno ugroženo stanovništvo u zimskom periodu ima limitiranu potrošnju u visini od dvadeset pet, a u ljetnom periodu od dvadeset konvertibilnih maraka.

[ NATRAG ]


 

BRCKO DISTRIKT
webmaster@brcko.org

HOSTED BY WEBIGGER
Distrikt Brčko Copyright (c) 2000
.

 
VIJESTI - SEPT.
P
U
S
Č
P
S
N
1
2
3
9
10
16
17
23
24
26
27
28
29
30
 

Optimizirano za :
IE4 (800 x 600)

.

 

VRATI SE NA POCETAK HOME PAGE AKTUELNOSTI PLAN BRCKO SITE-a KONTAKTIRAJTE NAS BRCKO - VIRTUELNI GRAD VASA REKLAMA NA BRCKO SITE-u BRCKO DREAM TEAM GALERIJA BRCKO LINKOVI BRCKO TEAM VAM POMAZE MALI OGLASI STRANICA O BRCKOM